להרגיש, לחוות, ולטעום את יפן. כאן בישראל.
בועה יפנית, היא סדנה חוויתית
מתאימה לזוג או לקבוצה עד 8 אנשים.
סדנת בישול וארוחה יפנית | סדנת תרבות יפן
אשתף אתכם בחוויה הקסומה שעברנו.
הגענו לבית מעוצב באווירה יפנית אותנטית.
טל קיבלה את פנינו עם חיוך לבבי.
ותוך כמה רגעים צללנו לתוך מציאות אחרת
כאילו טסנו ליפן ואנחנו מתארחים בבית מקומי.
הרגשנו בבית. בתוך בועה יפנית.
עם ספלי תה מיוחדים ועוגיות ערמונים מתוקות.
השיחה זרמה בצורה ממש מעניינת.
גם החתולה מיקה התכרבלה אתנו.
תמיד היינו סקרנים לגבי תרבות יפן
ופה נפגשנו עם אוצר של ידע אינסופי.
היא סיפרה לנו בצורה מרתקת על מדינת יפן
שהיא בעצם מדינת איים מבודדת ללא גבול יבשתי.
על התפתחות השפה היפנית והכתב היפני.
על הלבוש, המאכלים, המנהגים, הדת. התחבורה. המנהגים.
אוריגמי
עברנו לשבת בחוץ ממש כמו גינת זן יפנית, עם נוף מרהיב.
למדנו את אמנות קיפולי הנייר "אוריגמי"
הכנו עגורים יפים מנייר.
שלקחנו גם לבית, ועשינו מהם מובייל יפה.
קליגרפיה
חזרנו לתוך הבית והתיישבנו על מחצלות טטאמי נעימות
התנסינו באמנות הכתיבה "קליגרפיה"
לקחנו גוש פיח קטן ומיוחד, וטבלנו בתוך כלי עם מים.
שפשפנו עד שהמים נהפכו בהדרגה לכהים יותר, ונהפכו לדיו.
באמצעות מכחול ניסינו ליצור קו אחד פשוט ומושלם.
קו שמתחיל עם נגיעת המכחול ומסתיים עם עזיבתו. (מאתגר)
ניסינו גם לצייר מעגל, שהוא אמצעי לשחרר את המחשבות סוג של מדיטציה.
ניסינו וניסינו עד שהצלחנו בסוף ליצור מעגל יפה. הוספנו עליו גם חותמת יפנית אדומה.
ואת היצירה הזאת לקחנו הביתה, מסגרנו, ותלינו לתפארת.
קימונו
לבשנו את הלבוש היפני המסורתי "קימונו" מקורי.
וכמובן הצטלמנו.
ארוחה קלה
עברנו לשולחן האוכל המעוצב בקפידה מינימליסטית.
אכלנו ארוחה יפנית. קלה, מקורית, וטעימה. שלא טעמנו כמותה בשום מסעדה.
הייתה לנו חוויה קסומה.
וכשחזרנו לרכב הרגשנו כאילו חזרנו מטיול קצר ביפן. כאילו יצאנו מתוך "בועה יפנית".